Udstilling

For at udstille skal du først og fremmest finde en hund med stamtavle. Der findes mange forskellige stamtavler i Danmark, blandet andet DKK (Dansk Kennel Klub), DRU (Dansk Racehunde Union) DDH (Den Danske Hundeforening), og DHL (Dansk Hundeejeres Landsforening).


Vi har valgt DKK stambog til vores hunde da vi har en større genpulje og undgår derfor indavl.


Vil du gerne udstille din kommende hund kan det være en god ide at sige det til din opdrætter, så du ikke får en hund der ikke passer til racestandarden. Du kan også tage til de forskellige udstillinger der er rundt omkring i landet for at tage en god snak med andre hundeejere indenfor den race du har valgt.


Du skal selvfølgelig hen til Boston Terrier gruppen så ;)


FCI har en racestandard og vi hjælper selvfølgelig dig lidt på vej med det rigtige link.


FCI´s race standard for Boston Terrier.


Vi vil anbefalde at i tager jeres hund med til hvalpemotivation og ringtræning.Vi har fundet et billede med nogle af de ting en dommer kigger efter og som også vil stå i den kritik man får efter hver udstilling. Ikke altid alle punkterne vil stå i kritikken, det er alt efter hvad en dommeren går efter.


DKK udstillinger:


Der findes flere grupper din hund kommer i alt efter hvilken alder din hund har når du skal udstille.


Babyklasse (3-6 måneder, og bedømmelsen tæller ikke. Du vil kun kunne se hvor godt din hund klare sig og efter vores menning en god træning til når det virkelig tæller)

Hvalpeklasse (6-9 måneder, igen kun træning)

Juniorklasse (9-18 måneder, og her kan det begynde at blive sjovt. Bedømmelsen tæller og du kan begynde at samle på CK og certer. (Hvis du er heldig)


DKK bedømmelsesforløb kan ses HER


DDH udstillinger:


På en DDH og DDSK udstilling kan du allerede fra baby få cert. sammen med træning kan du gå efter de forstellige grupper DDH tilbyder. Vi bruger dem til træning hvor det også er sjovt at gå efter noget.


DDH bedømmelsesforløb kan ses her. Nationale udstillinger & Internationale udstillinger


For os er udstilling ren hygge. Da dommere ikke kan se sundheden på hundene har vi valgt ikke at have fokus på udstilling da sundheden er mere vigtig for os. Hvis en af vores hunde udviser utryghed ved at være afsted, stopper vi med at udstille den/dem. Vi ser udstilling som hygge og kun hygge. Vores hundes ve og vel kommer altid i første række.